A Kék kenőcs hatásai

Általánosan

Égési sérülésekre és hám-fosztott felületekre alkalmazható. Jellemzője, hogy a var és a pörk képződését gátolja, így megkíméli a szervezetet a felesleges energia- és anyagfelhasználástól. Ennek következtében a gyógyulási folyamat és idő jelentősen rövidül. Nagyobb kiterjedésű égéseknél nem kell felszabadító műtéteket végezni.
Sima felület, az eredetihez hasonló minőségű és rugalmasságú bőrtakarót képez. Helyi hatásként minden esetben fájdalomcsillapítás és erős helyi keringés kialakulása figyelhető meg. Használata egyszerű, nem igényel előzetes fertőtlenítést –elvégzi maga a kenőcs-, az elhalt szöveteket leválasztja. Részletes hatásismertetés a különböző felhasználási területeknél is lesz.

Kozmetikai hatások

Két anyag kihagyásával szabadon felhasználható és készíthető forma jön létre:
Napégésre, helyi kontraktúrák felszabadítására, ráncmérséklésre, felszíni keringés gyorsítására, hegkezelésre.

Égési sérülések

Az égési sérülések jellegzetessége, hogy a roncsolt és elhalt szövetek a helyükön maradnak, ezért kezelésük speciális eljárásokat kíván. Hagyományosan gyulladás kiváltásával indították el az angiogenezist, ami több napos várakozás után következett be, mialatt a felülfertőződés veszélye exponenciálisan növekedett. A felületen vastag, páncélszerű var-réteg képződött (1-1,5 cm vastagságban), mely ha mellkason volt, műtéti úton kellett a légzést biztosítani, ízületek környékén teljes mozgásképtelenség alakul ki.
A kék kenőcs esetében a mechanizmus a következő: a hatóanyagok egy része átmegy a roncsolt és élettelen részeken az utolsó élő sejtvonalig és a következő folyamatok figyelhetők meg: az élő és élettelen részeket szétválasztja olyan formában, hogy az élőnek ad esélyt. Az idegvégződéseket reverzibilisen stabilizálják, mely által a fájdalom folyamatosan csökken. Erős helyi keringés indul meg azonnal.
Az angiogenezis (érfejlődés) elindulása nem késik. Az összhatás erős reparációs folyamat beindulásához vezet. A hatóanyagok aránya úgy van meghatározva, hogy a szövet- és hámképződés összehangolódjon olyan formában, hogy a bőralap a sebalaphoz tapadva fejlődik, ezért a sebvonalban nem alakul ki hegyvonal, ami sima bőrfelülethez vezet. A fájdalommentes és szinkronizált gyógyulási folyamat azt is eredményezi, nem lesznek kontraktúrák (deformációt okozó izom-összehúzódások), az ízületek és izmok szabadon mozoghatnak az egész folyamat alatt, ami tovább gyorsítja a szervezet helyreállítását. A sérülést nem kell fertőtleníteni, mivel a makrolid-szulfonamid szinergizmus (vízben nem oldható formában van jelen) elvégzi a teljes baktériumflóla kiirtását. A makrolid dózisa úgy van meghatározva, hogy idiocrasias fázisban legyen, ezért a mellékhatása és toxicitása elhanyagolható. A szervezetbe egyáltalán nem szívódik fel.

Külső fekélyek kezelése Kék kenőccsel

A fekélyek általában keringési rendellenességek, vagy mechanikai behatások következtében jönnek létre. A több éves fekélyek általában túlkezeltek. Sok esetben a fényterápia segítségével teszik tönkre a kollaterálisokat, melyek a fekély gyógyulása szempontjából nagyon fontosak.
A Kék kenőcs a következőképpen hat: fertőtleníti a fekély felületét, leválasztja az elhalt részeket, erős helyi keringést indukál, a vénás túlnyomást a kollaterálisokon keresztül csökkenti, lassú fájdalomcsillapítást hajt végre, a gyulladt nyirokfolyadékot lecsapolja (a maró hatás miatt a seb környékét védeni kell), a sebet feltölti és oldalról hámosítja folyamatosan.

Felfekvések hámsérülések

A „nyomáspontokon” alakulnak ki, fertőződnek, a szövetek nekrotizálódnak, a keringés megszűnik – fájdalomfokozódás mellett.
A Kék kenőcs hatása: felületi fertőtlenítés, sebfeltisztítás, keringés javítása, fájdalom megszüntetése. Szövet- és hámképződés elindítása. A nyomáspontokon lévő sebek is begyógyulnak, annak ellenére, hogy a beteg rajta fekszik.

Egyéb hámsérülések

Minden hám-fosztott felületre használható a Kék kenőcs, a gyógyulási folyamat a fenti sémák szerint zajlik.
Kisebb horzsolások esetén a gyógyulási idő egy nap. Szétvált, fertőződött műtéti sebeket is képes sipolymentesen megszüntetni.

Harapások

A fertőzéseket megakadályozza, a fájdalmakat megszünteti, gyors szöveti regeneráció történik, mely szinte független az okozó szájflórájától.